Suplements Esportius

Publicat per Manel Angrill Ayala a

Què són els suplements esportius? Per què i quan prendre suplements esportius? Quins suplements esportius prendre? Són realment bons els suplements esportius?

Aquestes i moltes preguntes més són les que es fan moltes persones avui dia. En un món on el temps per a nosaltres escasseja i el ritme de vida és vertiginós, el suplement esportiu pren tot el sentit del món per la seva comoditat i facilitat de consum.
 
A més, en aquesta vida frenètica del món modern hem de treure temps per fer algun tipus d' activitat física , vital per al nostre cos i per a la nostra ment, en definitiva, per a la nostra salut.
 
Com en qualsevol producte de mercat, en la nutrició per a l'esport hi ha productes i marques de menor o més qualitat. On comparar i on comprar aquests suplements és vital a l'hora de comprovar-ne l'eficàcia. Per això és tan important tenir un assessorament personalitzat com el que oferim nosaltres, a la nostra botiga online d' Andorra de suplements esportius , basant-nos en els nostres anys d'experiència.

És necessari prendre suplements esportius?

Evidentment la alimentació per a l'esport et permet assolir també els teus objectius, però segurament et costarà més. Per exemple… Si parlem de proteïna , se sap que després d'un entrenament de força és molt important fer una ingesta d'uns 30 o 40 grams de proteïnes . Aquesta quantitat la obtenim molt fàcilment amb els suplements esportius . Per exemple, si haguéssim de prendre aquesta quantitat de proteïna amb un aliment com l'ou hauríem de menjar entre 6 i 7 ous bullits. Sembla molt no? Ho és. Si vols maximitzar els teus resultats els suplements esportius seran el teu gran aliat.


A més, el fet de realitzar exercici físic , sigui la modalitat que sigui, implica una major demanda de energia i nutrients , el que pot comportar un dèficit nutricional . Els complements nutricionals són també molt importants també en programes de pèrdua de pes per a gent que no practica esport ja que en la majoria dels casos el dèficit calòric implica també una major ingesta de nutrients .

Quins suplements esportius he de prendre? Quin suplement esportiu és millor? Què fan els suplements esportius? Com es poden prendre suplements esportius?

Estem davant d'un univers de preguntes que et respondrem de manera personalitzada sempre que ho necessitis a través del contacte de la nostra botiga de suplements esportius i nutrició esportiva online .
 
En termes generals quins complements prendre dependrà del nostre objectiu: suplements esportius per aprimar-se , suplements esportius per augmentar la massa muscular , suplements per pujar de pes , suplements vitamínics i un llarg etcètera.
 
A continuació, us oferim una guia bàsica de suplements esportius que funcionen.

Proteïnes.

Els estudis ens indiquen que una ingesta diària de proteïnes totals d'uns 2 grams per quilo de pes corporal oferirà una ràpida recuperació muscular després de lexercici.

Quina proteïna prendre?

Hi ha diferents tipus de proteïna : proteïna hidrolitzada de sèrum , proteïna isolada de sèrum , proteïna concentrada de sèrum ( proteïna whey ), o proteïna vegetal i proteïna vegana .

Quina proteïna triar?

Evidentment els intolerants a la lactosa deuran escollir-ne una proteïna vegetal o una proteïna vegana , però haurem de tenir en compte la quantitat de aminoàcids útils que arriben a absorbir-se i el seu valor biològic, que depèn de la composició dels esmentats aminoàcids i de les proporcions entre ells.


Les fonts de proteïna també es diferencien per la capacitat que tenen en estimular la síntesi proteica a nivell muscular, element clau per al desenvolupament muscular .


Les investigacions assenyalen que la proteïna animal és més digerible que la d'origen vegetal , i per tant la proteïna d'origen animal sol tenir un major contingut en aminoàcids . A més, cal tenir en compte que els aliments vegetals contenen antinutrients que impedeixen la digestió i absorció de les proteïnes , encara que els suplements de proteïna en pols estan majoritàriament lliures d'aquests antinutrients i per tant la seva digestibilitat és similar als suplements de proteïna en pols de origen animal com el sèrum de llet .

Aminoàcids essencials.

Els aminoàcids essencials constitueixen una part de les proteïnes . En particular els aminoàcids essencials són 10 dels 22 aminoàcids presents en les proteïnes . L'organisme no és capaç de sintetitzar aquest tipus d' aminoàcids per si mateix i per això cal prendre'ls a través de la dieta.

Aminoàcids ramificats

Els aminoàcids ramificats o bcaa's per les sigles en anglès estan formats per la leucina, isoleucina i valina. Formen aproximadament un terç de la proteïna muscular. El paper de la leucina és vital per desenvolupar la síntesi proteica. Hi ha moltes hipòtesis de quan prendre aquest suplement: abans, durant o després de l'entrenament. Els beneficis dels aminoàcids ramificats són un increment del rendiment físic i un augment de la massa muscular . A més, es fan servir com a combustible i preserven el glucogen muscular , que és la manera que té el nostre cos d'emmagatzemar els hidrats de carboni a nivell muscular.

Creatina.

Les investigacions diuen que el monohidrat de creatina és el suplement nutricional més efectiu en valors de capacitat i rendiment esportiu d'alta intensitat, augmentant la força , la resistència i la massa muscular .
La creatina es produeix al nostre propi cos però també es troba en alguns aliments. Els elements que cal tenir en compte a l'hora de comprar un suplement de creatina és que aquesta sigui comercialitzada sota el segell Creapure ja que aquest segell ens indica que ha estat fabricada pels mateixos controls i reglaments que s'apliquen al sector farmacèutic. El seu ús es pot fer a través de dues metodologies, amb fase de càrrega o sense fase de càrrega, que vindran determinades per la quantitat d'ingesta.

Anabòlics naturals.

Els anabòlics naturals són un tipus de suplement esportiu que ajuden majoritàriament a augmentar la quantitat de testosterona o la hormona de creixement d´una manera natural.


La testosterona és la principal hormona sexual masculina i és la principal hormona implicada en el desenvolupament de la massa muscular .
La hormona de creixement (GH) és una molècula que millora el desenvolupament i la regeneració dels músculs .


Advertim que la injecció d'aquests anabòlics pot tenir conseqüències greus sobre l'organisme i per això cal prendre productes que n'estimulin la producció de manera totalment natural.