La Creatina.

Publicat per Manel Angrill Ayala a

La Creatina és un dels suplements que ha causat més debat entre els professionals de l'esport. S'ha parlat molt sobre els beneficis i els possibles efectes secundaris , i són molts els estudis realitzats per investigadors científics. Detractors i partidaris es troben en un enfrontament que sembla interminable.

És un producte beneficiós?

O per contra és una substància que el nostre cos amb prou feines absorbeix?

Però què és la Creatina ?

La Creatina és un compost natural format per tres aminoàcids (glicina, metionina i arginina) que és present als músculs i al cervell humà, la qual podria beneficiosa per a la bona activitat mental. És una substància summament important ja que és principalment responsable de l' augment de la força i la resistència a l'entrenament , i es genera a l'organisme pràcticament íntegrament, segons les necessitats de cada individu, però també es troba en alguns aliments com carns vermelles , pollastre i alguns peixos.

En forma de suplementació existeixen diferents tipus de Creatina , però algunes investigacions afirmen que el monohidrat de creatina és el suplement de Creatina més efectiu en valors de capacitat i rendiment esportiu d'alta intensitat, augmentant la força, la resistència i la massa muscular.

En el cas que decidim prendre Creatina per millorar el rendiment dels nostres entrenaments, un dels factors que cal tenir en compte a l'hora de comprar aquest suplement és que aquest sigui comercialitzada sota el segell Creapure ja que aquest segell ens indica que ha estat fabricada pels mateixos controls i reglaments que s'apliquen al sector farmacèutic. Quan parlem de Creapure estem parlant de la forma de Creatina segurament més estudiada i sens dubte la més fiable.

El seu ús es pot fer a través de dues metodologies, amb fase de càrrega o sense fase de càrrega, que vindran determinades per la quantitat d'ingesta, encara que estudis més recents afirmen que ja no cal la fase de càrrega i recomanen prendre de 3 a 5 grams diaris de monohidrat de Creatina . A més, el seu ús no només està indicat per a l'entrenament de força, sinó que és un suplement que s'utilitza per a tots els esports que requereixen tant explosivitat com resistència.

El cos humà no respon de la mateixa manera davant de qualsevol substància. De la mateixa manera que hi ha persones que toleren millor la cafeïna que d'altres, també vaig poder passar que alguns individus notin més els beneficis de la Creatina que d'altres. Al final ens trobem davant d'un univers de suplements, i tots prometen guanys increïbles. I cap estudi no és més fidedigne que l'experiència d'un mateix.

I tu? Uses Creatina per als teus entrenaments?